Meer resultaten voor potjesvlees

 
potjesvlees
 
POTJESVLEES VEURNE HET RECEPTENBOEK VAN NEDERLANDS DIS.
Potjesvlees is een oorspronkelijk gerecht dat in de streek rond Veurne in de Westhoek van Vlaanderen werd gemaakt. Samenstelling en kruiden variëren, meestal gemaakt van kip, konijn en kalfsvlees. POTJESVLEES uit VEURNE recept zonder kalfsvlees. konijn, in stukken gesneden. kip in stukken gesneden.
Potjesvlees en hennepot.
Het echte Westvlaamse potjesvlees is een erkend streekgerecht met 70% kip, 15% kalfsvlees, 15% konijnenvlees en de zure smaak wordt gegeven door citroen, azijn en witte wijn. Volgens Piet kan je potjesvlees maken met kip, kalf en konijn: alles wat witvlees is, kan in een potje met gelatine bewaard worden.
Potjesvlees Recept Allerhande Albert Heijn.
Vlees van bot halen, mengen en in stukjes snijden. Vlees in ingevette vorm leggen en vocht erop gieten, zodat vlees net onder staat. Potjesvlees laten afkoelen en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven. Potjesvlees storten en in plakken snijden.
Potjesvlees VTM Koken.
Haal al het vlees van de kip en snij in kleine stukjes. Wring de gelatine uit en doe bij de bouillon. Voeg de stukjes kip toe, roer door en schep in een schotel. Zorg dat de schijven citroen bovenaan liggen.
De Veurn'Ambachtse' Pat en Potjesvlees, Alveringem.
Potjesvlees wordt normaal bereid met de 3 K's' 3 K's' kip kalf en konijn, doch de bereiding met enkel kippenvlees wordt ook als potjesvlees omschreven of krijgt de benaming hennepot. Naast de 3K's' wordt het potjesvlees op smaak gebracht met een bouillon van citroen, azijn, witte wijn of bier.
Recept potjesvlees uit de westhoek Lekker van bij ons.
Verdeel de stukken vlees en wortels, door elkaar, losjes over weckpotjes ca. 4, giet het kookvocht erover en laat 24 uur rusten in de koelkast bedekt met folie. Het potjesvlees in plakjes snijden en serveren met mosterd, zilveruitjes, augurkjes en boerenbrood.
Streekproduct.be Potjesvlees uit de Westhoek.
Potjesvlees uit de Westhoek met mosterd scones. Grondwitloofslaatje met potjesvlees uit de Westhoek en Torhoutse mosterdsausje. Potjesvlees uit de Westhoek / Torhoutse mosterd / espuma van Elixir de Roulers / gepekelde groentjes. Toast met potjesvlees uit de Westhoek. Orde van het potjesvlees uit de Westhoek.
Potjesvlees Wereldsmaken.
Alles wordt langzaam samen gaargekookt, en ten slotte gebonden met hutse, de plaatselijke benaming voor gelatine. Kip, konijn en kalfsvlees waren vroeger duurdere vleessoorten, in de Westhoek prijkte het potjesvlees dan ook vooral op de kermistafels, met een frisse sla en een boerenboterham met hoeveboter uit de Westhoek.

Contacteer ons